Vrede op aarde?

Terwijl wereldwijd hier en daar al kerstliederen worden gehoord in winkelcentra en supermarkten - wij beginnen pas meestal na Sinterklaas - is ook wereldwijd dood en terreur van de islam tastbaar en zichtbaar. Hier merken we het grote verschil tussen het christelijke geloof en de islam. Een wereldwijde zegen wordt bezongen rond het Kerstfeest, want Jezus, de Redder is gekomen in Bethlehem en wereldwijd wordt een vloek gevierd, door de islam en tal van islamitische terreurgroepen. Zo werd de wereld een gevaarlijke plek!

ln onze westerse wereld wordt ons steeds weer ingehamerd dat christendom en islam zo ongeveer hetzelfde zijn. Rond de ramadan - de islamitische vastenmaand - waren er aandoenlijke tv-programma's die dit nog een keer extra onderstreepten. Het zijn verschillende varianten van dezelfde godsdienst, zo zegt men.

De bijna potsierlijke onnozelheid van interviewers verraadt echter hun onkunde van de inhoud, zowel van het christelijke geloof als van de islam. Immers, zij zijn de verlichte mensen van Nederland en van de Amsterdamse grachtengordel. Zij staan ver van het primitieve van elke religie af, ook van het christelijke geloof. Je hoeft je, zo lijkt men toch te denken, er niet in te verdiepen. Je bent in je eigen leven toch al veel verder gekomen. Je eigen intellectuele ontwikkeling staat in geen verhouding tot mensen die geloven. Je bent superieur! Die houding is de basis voor deze potsierlijke onnozelheid. En wat gezegd moet worden over de duistere wolken in het firmament van onze nabije toekomst wordt verzwegen.

Vliegen?
Wie tegenwoordig gaat vliegen naar welke bestemming dan ook, wordt geconfronteerd met het feit dat we in een gevaarlijke wereld leven. We staan in lange rijen te wachten op vliegvelden om te worden gecontroleerd, zowel onze bagage als ons lichaam. Koffers en tassen open, riemen en sierraden af, spullen uit je broekzakken, schoenen uit... alles zorgvuldig door de scan en zelf door een elektronisch... handen omhoog, letterlijk(!)... een X-ray van je hele lijf en je kleding en dan nog gefouilleerd door een beveiliger in uniform.

Je voelt je inmiddels bijna zelf een crimineel. Bovendien wordt je nog een aantal spullen afgenomen als je niet zorgvuldig de aanwijzingen vooraf hebt gelezen. Je nagelschaartje ben je kwijt, de vloeibare shampoo gaat de ambtelijke vuilnisbak in en als je zo dom bent- zoals ik - om een fles bijzondere en dure wijn mee te nemen uit een bijzonder wijnland, dan verdwijnt die ook in de vuilniscontainer. Nadat je alles weer op- en aangedaan hebt... je laptop in je handbagage hebt teruggedaan en je broekriem hebt vastgemaakt, kun je je naar de gate begeven om je te voegen bij de wachtende passagiers voorjouw vlucht. Nee, vliegen is geen pretje meer! Hoe is dat allemaal gekomen?

Hoe begon dat ook al weer?
Als je vroeger naar Helsinki of Madrid vloog, was je echt uit. Maar nu!! Het is allemaal begonnen met de islamitische terreur van Yasser Arafat en de zijnen. Zij begonnen met terreur in vliegtuigen, kapingen en bommen in de lucht als politiek drukmiddel. Al spoedig werd dit overgenomen door andere islamitische terreurgroepen en een wereldwijde vloek werd zichtbaar in ons aller leven, in de luchtvaart, in de industrie, bij grote evenementen, op kerstmarkten en bij vuunrverkattracties. Overal waar veel mensen waren en zijn worden islamitische bommen gevonden, of worden vrachtwagens gebruikt om in te rijden op onschuldige mensen om zoveel mogelijk, mannen, vrouwen en kinderen te doden.

De Palestijnen begonnen met de kapingen als wapen in hun strijd. Eind jaren '60 werden er meer dan honderd vliegtuigen gekaapt, vooral door islamitische en Palestijnse groepen. Zo oefende men terreur en politieke chantage uit. Ook een KLM-toestel werd gekaapt in 1973, want Nederland moest zijn pro-Israëlische koers wijzigen ten gunste van de Palestijnen. De tweehonderdvijftig passagiers kwamen na drie dagen met de schrikvrij en de Nederlandse politiek is gaandeweg omgebogen richting de Palestijnen, die hun terreur beloond zagen. Nog vele kapingen werden uitgevoerd en de veiligheidsmaatregelen op vliegvelden in de hele wereld werden steeds verder opgevoerd. Miljarden zijn er inmiddels geďnvesteerd in onze veiligheid en die kosten groeien nog steeds. Want nog steeds zitten er grote gaten in het net van de beveiliging en allerlei politici en beveiligingsexperts maken ons duidelijk dat een totale veiligheid tegen dit soort laffe terreur niet bestaat.

Islamitische groepen
Grote islamitische terreurgroepen, zoals IS, Al-Qaida en El Nusra, hebben er belang bij een 'geslaagde' terreurdaad op te eisen, zodat zij in beeld komen bij de wereldpolitiek. En die wereldpolitiek zorgt er gehoorzaam voor dát ze in beeld komen... zonder dat zij helder maken dat het opnieuw over de islam gaat.

Deze laffe terroristen zingen geen 'Stille Nacht' als ze bommen laten ontploffen of messen steken in het lichaam van onschuldige mensen, maar ze roepen: “Allah Akhbar", dat is: 'Allah is Groter!' Niemand vraagt zich wat de betekenis is van deze strijdkreet van islamitische terroristen. Dat zou men een keer wél moeten doen. Het is niet, zoals zo vaak wordt gezegd: Allah is groot... nee, gróter! Het is namelijk de samenvatting van alles wat de islam, vanaf haar ontstaan in de zesde eeuw na Christus, aan de wereld opdringt: Allah is groter..., groter dan welke andere god of godsdienst ook.

Van ex-islamieten is bekend dat vooral angst voor Allah de drijfveer is voor hun religieuze handelen - zoals het dagelijkse gebed of de ramadan. Angst voor de eeuwige verlorenheid, de hel, na dit leven en angst voor de umma - de islamitische gemeenschap... familie... vrienden, moskee etc. die je kan verstoten of zelfs doden.

De terreur door IS wordt ook door deze feiten versierd. Om eraan te ontkomen moet je meedoen aan terreur, de Jihad, tegen het Westen. In het huis van Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, werd hierover onderwijs gegeven door een extreme moslim, Abu Khalid, aan wat later bekend werd: de Hofstadgroep.

Veiligheidsdiensten hier en in het buitenland maakten grote fouten door deze terroristen op vrije voeten te laten. Veel aanslagen met dodelijke gevolg zijn gepleegd... overal in Europa, door islamieten die bij de veiligheidsdiensten bekend waren. Onderzoeksjournalist Emerson Vermaat heeft zeer veel feiten gedocumenteerd in zijn boeken als De Dodelijke planning van Al-Qaida (Uitg. Aspekt, 2005).

Maar nog steeds...
De komende maanden, op weg naar het Kerstfeest, zal het verschil weer duidelijker worden: 'Vrede op aarde' bezongen in tal van liederen rond de komst van de Here Jezus Christus en extra beveiliging op drukke vliegvelden en bij kerstmarkten en kerstzangdiensten, vanwege de dreiging van islamitische terreur.

De wereld is gevaarlijk geworden, maar de Vrede van Christus is echter ook nog steeds toegankelijk, ook voor de vele moslims die het hebben gehad met de bloedige terreur. Zij komen tot de Here Jezus Christus, overal in de wereld en in Iran en in Irak en in Afghanistan en ook in ons land!


Toegevoegd: 4 november 2017
Bron: Het zoeklicht nr.22, 93e jaargang.
Voor een abonnement op Het Zoeklicht, klik hier.


blog comments powered by Disqus


Print deze pagina
Terug