Laatste wijzigingen: 3 februari 2018 (Online sinds: 18 juni 2001)
Je kunt ons toevoegen aan je Favorieten/Bookmarks door


(Advertentie)
Partner van bol.com (gif, 88x31)

De eindtijd

Als we het hebben over 'de eindtijd', hebben we het niet over het einde van de wereld. 'Eindtijd' slaat op het einde van het huidige tijdperk, het tijdperk dat vooraf gaat aan de wederkomst van Jezus Christus. De Bijbel vertelt expliciet dat de mensheid zal voortbestaan voor zeker 1000 jaar gedurende de aardse regeerperiode van Jezus Christus. Door de actualiteit en de schrift te bestuderen willen we laten zien hoe het er voorstaat. Hier speelt IsraŽl, de navel der aarde (EzechiŽl 38: 12), een belangrijke rol in.

Lees meer over deze site.

Actueel:

De spanning in het Verre Oosten
3 februari 2018
Niet alleen de machtuitbreiding van China in de Zuid-Chinese Zee, maar vooral de politiek van Noord-Korea is oorzaak van stijgende spanningen in dat gebied. Wat nooit eerder is voorgekomen is dat zelfs de zelfs de zittende Amerikaanse president, Donald J. Trump, dreigt met een nucleaire aanval op Noord-Korea. Ook de Noord-Koreaanse leider, Kim Jong-un, wijst op de rode knop op zijn bureau, die kan leiden tot het afvuren van kernraketten op Amerikaanse doelen. Kortom, ongekende politieke spanning in het Verre Oosten.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Rusland heeft vaste voet aan de grond in het Midden-Oosten
3 februari 2018
Eind november vorig jaar (2017) bespraken de Russische president Poetin en zijn Syrische ambtgenoot Assad de situatie die is ontstaan in het Midden-Oosten met name in het door oorlog verscheurde SyriŽ. Ze ontmoetten elkaar in de Russische stad Sotsji - bekend van de Olympische winterspelen. Nu het gewapende conflict met allerlei terroristische organisaties in SyriŽ ten einde loopt, moet er wat gebeuren. In ieder geval is duidelijk geworden dat Rusland door deelname aan de oorlog in SyriŽ vaste voet heeft gekregen in de politiek van het Midden-Oosten. Dat was altijd al het streven en de chaos in SyriŽ werd een steuntje in de rug voor Poetin.

Lees meer...
Reacties

Boeken en Films

Nieuw In Onze Catalogus

Het Meesterwerk van God - het hart van het boek Openbaring

Warm aanbevolen
Eindtijd, IsraŽl en de Islam (eindtijd studie)

Nu te bestellen via www.eindtijd.nl.
Ga naar Boeken en Films


Actueel:

2017: Het profetisch jaar in een terugblik
28 januari 2018
Aan het begin van elk jaar is het mijn gewoonte om in "The Hal Lindsey Report" het voorgaande jaar te evalueren en zowel grote als kleine gebeurtenissen of ontwikkelingen te belichten die naar mijn mening van profetische betekenis zijn. Deze week presenteer ik "2017: Het profetisch jaar in een terugblik". Toen Jezus de omstandigheden beschreef aan het eind van deze eeuw, zei Hij: "U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen" (MatteŁs 24:6). In brede zin gold dat voor al die jaren. Maar 2017 was anders. Het was rijk aan geruchten over oorlogvoering op een niveau dat misschien wel nooit eerder op aarde werd gezien. Twee naties stonden prominent voorop in die bedreigingen. Een of beide kunnen ze op een dag deel uitmaken van een alliantie die in de Bijbelse profetie bekend staat als de "koningen uit het Oosten" (Openbaring 16:12). Natuurlijk heb ik het dan over China en Noord-Korea.

Lees meer...
Reacties

Actueel:

IsraŽl, Gods genadetijd
6 januari 2018
Voor een groot deel van de wereld was 2017 een spannend jaar. Vooral door de (atoom)dreigingen van Noord-Korea en Iran. Momenteel staan we op de drempel van 2018. We leven in een gevaarlijke wereld. Velen van ons maken zich grote zorgen. Vooral voor onze (klein)kinderen. Maar we verlieten 2017 met een profetisch lichtpunt. Begin december heeft president Trump Jeruzalem erkend als hoofdstad van IsraŽl. En de ambassade van de VS zal van Tel Aviv naar Jeruzalem gaan. TsjechiŽ en enkele Afrikaanse landen zullen volgen. Waar blijft Nederland? Wat kunnen we in 2018 voor ons land verwachten?

Lees meer...
Reacties

Vastgeplakt:

Bewijs dat Jezus de Messias is
Het feit dat de joden tot op de huidige dag Jezus van Nazareth als Messias verwerpen, is het beste bewijs dat Jezus de ware Messias is.
Iemand heeft eens uitgerekend dat Jezus Christus 333 maal geprofeteerd is in het Oude Testament. Maar wel heel fragmentarisch. Het gaat telkens om kleine stukjes van een legpuzzel, of eigenlijk van twee legpuzzels, die twee heel verschillende kanten van de Messias portretteren. Het ene plaatje vertoont de zegevierende Christus en het andere de lijdende Knecht des Heren. Deze profetieŽn zijn verdeeld over alle Bijbelboeken.

Lees meer...

Online film


Tip:

Tekstgrootte aanpassen op deze website
Deze website gebruikt een vooringestelde tekstgrootte. In veel recente browsers ( Internet Explorer, Firefox, Opera) kun je de tekstgrootte echter aanpassen door de 'Ctrl' toets ingedrukt te houden en de muiswiel te bewegen. Ofwel de 'Ctrl' toets ingedrukt houden en ondertussen de + of - toets drukken.


Eindtijd in vogelvlucht

De eindtijd zal volgens het profetische woord zeven jaar duren. In die zeven jaar zal een wereldheerser de macht op aarde uitoefenen. Deze machthebber, de antichrist, zal gedurende de eerste helft van zijn zevenjarig dictatoriaal regiem vrede en schijnbare voorspoed op aarde brengen. Ook met IsraŽl zal het, door middel van een verbond, schijnbaar in orde komen. Hij, die wereldheerser, de antichrist, zal een zeer begaafd man zijn, wonderen doen en een dodelijke aanslag overleven. Na die 42 maanden, 1260 dagen ofwel drie-en-een half jaar (op deze wijze komt die periode op verschillende plaatsen in de Bijbel voor), zal hij dat verdrag (het verbond) met IsraŽl verbreken en daarna barsten de rampen van de eindtijd los. Het antisemitisme en vooral antizionisme zullen de legers van de volken naar Jeruzalem drijven (Armageddon). Op het hoogtepunt van die angstige periode voor Jeruzalem en voor het Joodse volk, aan het einde van die zeven jaren, komt de Here Jezus Messias Zelf het volk IsraŽl te hulp. Hij verschijnt dan met al zijn heiligen in grote heerlijkheid en met grote macht op de Olijfberg en zal Jeruzalem en IsraŽl verlossen. Daarna wordt het messiaanse koninkrijk onder Zijn leiding opgericht.

Klik hier voor het goede nieuws