Laatste wijzigingen: 6 januari 2018 (Online sinds: 18 juni 2001)
Je kunt ons toevoegen aan je Favorieten/Bookmarks door


(Advertentie)
Partner van bol.com (gif, 88x31)

De eindtijd

Als we het hebben over 'de eindtijd', hebben we het niet over het einde van de wereld. 'Eindtijd' slaat op het einde van het huidige tijdperk, het tijdperk dat vooraf gaat aan de wederkomst van Jezus Christus. De Bijbel vertelt expliciet dat de mensheid zal voortbestaan voor zeker 1000 jaar gedurende de aardse regeerperiode van Jezus Christus. Door de actualiteit en de schrift te bestuderen willen we laten zien hoe het er voorstaat. Hier speelt IsraŽl, de navel der aarde (EzechiŽl 38: 12), een belangrijke rol in.

Lees meer over deze site.

Actueel:

IsraŽl, Gods genadetijd
6 januari 2018
Voor een groot deel van de wereld was 2017 een spannend jaar. Vooral door de (atoom)dreigingen van Noord-Korea en Iran. Momenteel staan we op de drempel van 2018. We leven in een gevaarlijke wereld. Velen van ons maken zich grote zorgen. Vooral voor onze (klein)kinderen. Maar we verlieten 2017 met een profetisch lichtpunt. Begin december heeft president Trump Jeruzalem erkend als hoofdstad van IsraŽl. En de ambassade van de VS zal van Tel Aviv naar Jeruzalem gaan. TsjechiŽ en enkele Afrikaanse landen zullen volgen. Waar blijft Nederland? Wat kunnen we in 2018 voor ons land verwachten?

Lees meer...
Reacties

Actueel:

Britse Marine analyse in 1943: Niets over Palestijnen of Palestijns nationalisme
3 januari 2018
Vandaag werd er een tweet onder mijn aandacht gebracht over een Brits marinehandboek over Palestina en JordaniŽ uit 1943. Dit handboek staat online. Mensen die vandaag het nieuws over het Midden-Oosten tot zich nemen, zouden zeer verbaasd zijn om de vele feiten te leren die in het boek aan de orde komen (Lezers van deze site weten dit allemaal al wel). Arabieren noemden het gebied bijvoorbeeld nauwelijks "Palestina", maar noemen het "Zuidelijk SyriŽ". Documentatie die bewijst dat er in 1943 geen sprake was van een Palestijns volk en men absoluut geen afgescheiden staat wilde vormen maar onderdeel van SyriŽ wilden blijven.

Lees meer...
Reacties

Boeken en Films

Nieuw In Onze Catalogus

Het Meesterwerk van God - het hart van het boek Openbaring

Warm aanbevolen
Eindtijd, IsraŽl en de Islam (eindtijd studie)

Nu te bestellen via www.eindtijd.nl.
Ga naar Boeken en Films


Actueel:

Jeruzalem: de stad van God
9 december 2017
Jeruzalem is de stad van God. Dat is oneindig veel belangrijker dan de officiŽle erkenning door Amerika van Jeruzalem als hoofdstad van Israel, hoe belangrijk dat ook is. In de loop van enkele jaren zal ook de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem worden verplaatst. Waarom dat nog zo lang moet duren… dat zal wel politiek zijn… De burgemeester van Jeruzalem gaf immers aan maar enkele uren nodig te hebben om de Amerikanen een geschikte locatie te kunnen aanbieden.
De rest van de wereld is er als de kippen bij om de beslissing van Amerika te bekritiseren. Van Iran, SyriŽ, Hamas, Hezbollah en Rusland was wel kritiek te verwachten, maar ook de paus en Europa zijn zeer kritisch. Halbe Zijlstra, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, sprak in zeer negatieve bewoordingen over de keuze van Amerika. Dat vond ik zeer teleurstellend, temeer omdat ook de ChristenUnie deel uitmaakt van de regering en juist deze partij zich voor 100 procent achter de Amerikaanse keuze stelt.

Lees meer...
Reacties

Vastgeplakt:

Bewijs dat Jezus de Messias is
Het feit dat de joden tot op de huidige dag Jezus van Nazareth als Messias verwerpen, is het beste bewijs dat Jezus de ware Messias is.
Iemand heeft eens uitgerekend dat Jezus Christus 333 maal geprofeteerd is in het Oude Testament. Maar wel heel fragmentarisch. Het gaat telkens om kleine stukjes van een legpuzzel, of eigenlijk van twee legpuzzels, die twee heel verschillende kanten van de Messias portretteren. Het ene plaatje vertoont de zegevierende Christus en het andere de lijdende Knecht des Heren. Deze profetieŽn zijn verdeeld over alle Bijbelboeken.

Lees meer...

Online film


Tip:

Tekstgrootte aanpassen op deze website
Deze website gebruikt een vooringestelde tekstgrootte. In veel recente browsers ( Internet Explorer, Firefox, Opera) kun je de tekstgrootte echter aanpassen door de 'Ctrl' toets ingedrukt te houden en de muiswiel te bewegen. Ofwel de 'Ctrl' toets ingedrukt houden en ondertussen de + of - toets drukken.


Eindtijd in vogelvlucht

De eindtijd zal volgens het profetische woord zeven jaar duren. In die zeven jaar zal een wereldheerser de macht op aarde uitoefenen. Deze machthebber, de antichrist, zal gedurende de eerste helft van zijn zevenjarig dictatoriaal regiem vrede en schijnbare voorspoed op aarde brengen. Ook met IsraŽl zal het, door middel van een verbond, schijnbaar in orde komen. Hij, die wereldheerser, de antichrist, zal een zeer begaafd man zijn, wonderen doen en een dodelijke aanslag overleven. Na die 42 maanden, 1260 dagen ofwel drie-en-een half jaar (op deze wijze komt die periode op verschillende plaatsen in de Bijbel voor), zal hij dat verdrag (het verbond) met IsraŽl verbreken en daarna barsten de rampen van de eindtijd los. Het antisemitisme en vooral antizionisme zullen de legers van de volken naar Jeruzalem drijven (Armageddon). Op het hoogtepunt van die angstige periode voor Jeruzalem en voor het Joodse volk, aan het einde van die zeven jaren, komt de Here Jezus Messias Zelf het volk IsraŽl te hulp. Hij verschijnt dan met al zijn heiligen in grote heerlijkheid en met grote macht op de Olijfberg en zal Jeruzalem en IsraŽl verlossen. Daarna wordt het messiaanse koninkrijk onder Zijn leiding opgericht.

Klik hier voor het goede nieuws